Woensdag finale ronde en prijsuitrijking!

Komende woensdag spelen we alweer de laatste ronde van de Zomer Avond Kompetitie. Opgeven gaat via het bekende inschrijfformulier, dat vanaf zaterdag open staat. Ook de deelnemerslijst staat op die pagina, onder het formulier.

Na de vorige ronde ligt de strijd om de eerste plek weer helemaal open, nadat gedoodverfd winnaar Gerben Veltkamp struikelde over Rode Loper coryfee Jan Prins. Daardoor moest hij de koppositie afstaan aan Lekstromer Pieter Molendijk, die na 7 rondes als enige 6 punten bijeen heeft gesprokkeld. Maar de groep achtervolgers is groot. Als Pieter het in de laatste ronde niet waar maakt, liggen er maar liefst 5 anderen op de loer om er met de winst van door te gaan. En anders dan gebruikelijk, is bij de ZAK de ranglijst omgekeerd gesorteerd op rating. De laagste rating staat dus bovenaan.

We proberen strak om 20 uur te starten (dus komt op tijd), zodat we meteen na de laatste partij aan de slag kunnen om de eindstand uit te rekenen. Rond 23 uur volgt de prijsuitreiking. Natuurlijk wordt dan de winnaar van het felbegeerde Wisselpaard bekend gemaakt. Bovendien zijn er prijzen voor de beste Kerisiaan, beste Rode Loper, beste Moiriaan, beste huisschaker en ‘the best of the rest’. Daarnaast is er traditioneel een prijs voor de beste zomeravond outfit. Dus doe je best en verras de jury!

De Zomer Avond Kometitie was naast een mooi schaaktoernooi ook een experiment om fysiek te kunnen schaken, binnen de Coronaregels van het RIVM, de schaakbond en het denksportcentrum. Met de ervaring van dit toernooi hebben we er veel vertrouwen in dat we vanaf begin september ook de reguliere clubcompetities weer kunnen opstarten. Uiteraard zonder de inmiddels bekende anderhalve meter maatregelen te laten verslappen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *